rss
Закон про скасування плати за надання відомостей з ЄГР пройшов 1 читання | Печать |
Новини
23.05.2012 17:37

22 травня ВР прийняла у 1-му читанні проект закону 9729 "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців" щодо відміни плати за надання відомостей з Єдиного державного реєстру.

Як відомо, ВР законом  від 07.04.2011 г. № 3205-VI відмінила свідоцтво про державну реєстрацію, і замість цього запропонувала використовувати виписки або витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. Вартість витягу становить 51 гривню плюс 3 гривні 40 копійок з кожного аркуша. Вартість виписки обходиться 17 гривень, також плюс 3 гривні 40 копійок із вартості із кожного аркуша. Такі документи доводиться отримувати неодноразово, і коден раз піджприємці вистоюють черги та платять гроші за адміністративні послуги, які їм не потрібні. Так, до кінця 2012р. всі підприємці мають змінити види економічної діяльності у зв'язку із зміною КВЕДів. І хоча вони самі цих кодів не змінювали, це за них зробила Держава, але стояти в чергах та платити гроші вимушені підприємці.

Проект внесений депутатом ВР Н.Королевською. Комітет ВР підтримав законопроект. Від імені комітету депутат К.Ляпіна нагадала, що найкращим вихоодом із ситуації було бі відкриття даних з ЄГР в online- режимі, що б зробило всі ці виписки не потрібними.

Головне експертне управління ВР, в свою чергу, запропонувало повернути свідоцтво про державну реєстрацію і повідомляти ПФ, органи статистики та інші державні служби про реєстрацію підприємців та зміни їх данних, безпосередньо ЄГР, що також зробило бі ці виписки непотрібними.

Тим не менше, 1 читання закон пройшов.

Чи буди 2-ге читання і коли?

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить