Як один з вкладників "Родовід Банку", який довірив свою чесно зароблену 1000 євро й відніс їх прапороносному олімпійцеві Сергію Бубці, який з плакатів на стінах кожного відділення банку закликав довіряти його стабільності, силі та надійності - я отримав листа від "Кабінету міністрів України" в якому йшлося, що мене чекають і хочуть порадитись. Далі цитую:

".... Ви, як вкладник банку, не залишитесь на одинці із проблемами. Я хочу захистити кожного вкладника АТ "Родовід Банк" і маю бачення як цього досягти. Але перед тим, як починати подальші дії, необхідно порадитись із Вами - з людьми, які своїми вкладами багато років забезпечували стабільність банківської системи...."

Далі, після дати та місця зустрічі слідувало:
"З повагою, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко"
підпису ніякого правда не було, ні дійсного , ні факсиміле, ... але чомусь захотілось повірити, що саме ЮВТ , особисто хоче порадитись зі мною.
і я пішов.

Пройшовши декілька кордонів охорони, один з яких був з "рамками", де особливо ретельно перевіряли вміст всіх кишень та сумок, я нарешті опинився в приємній прохолоді кондиціонерів виставкового центру на Лівобережній.

Підійшовши до сцени - зрозумів, що "порадитись" ЮВТ з вкладниками не вдасться - СЦЕНУ МІЦНИМ КОРДОНОМ З ТРЬОХ РЯДІВ ОТОЧИЛИ ПРЕДСТАВНИКИ МІЛІЦІЇ В ШТАТСЬКОМУ.

Пройти скрізь ці ряди ментів не змогли ні журналісти чи фотокори, яких направляли до спеціального входу, через який можна було потрапити за огорожу (під сцену) лише за окремими списками,
ні бабульки, які даремно намагались достукатись до міцних спин бритоголових «вкладників» з перших рядів, й благально шепотіли, що вони спеціально приїхали з Донецька (Білої Церкви), й хочуть поближче подивитись, а може й запитатись щось у Юлі.

Діями трьох шеренг "Вкладників" біля сцени керували начальники, що були в першому ряду та періодично контролювали міцність та монолітність рядів.
Лише єдиний раз, ці ряди прогнули. Це було, коли якась камера з журналістом, що знаходились біля сцени, вирішили, поки чекають Тимошенко взяти інтерв’ю у тих хто прийшли. Але вони не захотіли виходити за паркан біля сцени, а підійшли до перших, що стояли.

Тоді то "вкладники" й повеселилися - коли їх колеги - хто опускав очі й відвертався, хто намагався поспіхом, щось придумати, чого ж він очікує від цієї "зустрічі".

Герої, що попали в об’єктив, ще пів виступу ЮВТ ділились з колегами своїми емоціями та враженнями.
Нарешті, з 15 хвилинним запізненням вийшла САМА. Пообіцявши, що відповість на всі запитання та в усьому розбереться - Юля почала розповідати, хто винен в кризі, чому лопнули банки, і що далі робити:
звісно винен Фірташ, потім якісь неназвані з Партії Регіонів, і всі інші вредітелі.

Підсумком цієї частини - була фраза - що "після президентських виборів сядуть усі".

Напевно "Брильянтова рука" таки добре запала ЮВТ в дитинстві у пам’ять, коли вона після добре відомого "все пропало", видає зараз "сядуть усє".

Потім була спроба відповісти на запитання. Саме спроба, тому що по суті - відповідей не було. Прочитавши декілька перших питань, заплутавшись , що таке кредит, що депозит, і хто кому що повинен повернути , Прем’єрка сказала, що на всі питання, конкретно розкажуть та дадуть відповідь її помічники.

Тим часом, Сама почала свою улюблену тему: виплату вкладів СРСР. " тут такого питання не було, а може й було - але я відповім. Вклади не виплачуються, бо президент наклав вето на це рішення уряду. Й як тільки нинішня влада віддійте, й буде відпочивати у себе на дачах, всі вклади будуть повернуті населенню".

Ну що ж й за те спасибі.

Виходячи з зустрічі, після того, як зі мною "порадились" що ж робити далі, я зрозумів одне. Вкладників в чергове використали - тепер для гарної картинки в ЗМІ та красивих повідомлень прес-служби кабміну.

Все буде виглядати файно, системно, злагоджено - й відео, й цитати, й повідомлення.

Все буде красиво, окрім одного, старенькою бабусі, яка марно намагалася пробитися через три ряди міліції у штатському до сцени, щоб хоч подивитися на ту Юлі, не те щоб з тією бабусею ще б хтось і порадився.

Наступних ЮВТ обіцяла «вислухати» вкладників банку «Укрпромбанк». Добре, що в хоч цьому банку в мене вкладів нема.

Самовидець.