Збір учасників акції на Майдані Незалежності о 9:00 з подальшим рухом до

Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України

Ми вимагаємо:

- відхилити проект Податкового кодексу № 7101-1 як такий, що знищує мале та середнє підприємництво в Україні;

- розробити новий проект Податкового кодексу у відповідності з чинним законодавством України за участі представників наукових і підприємницьких кіл та провести дійсно народне обговорення;

- перейти до здійснення реальної пенсійної реформи та відмовитись від спотворення спрощеної системи оподаткування додатковими пенсійними внесками;

- встановити співвідношення між максимальною та мінімальною пенсією на рівні європейського;

- зменшити ставки єдиного соціального внеску, встановлені Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Ми припиняємо свою підприємницьку чи трудової діяльність, вивісивши на видному місці напис «Тимчасово не працюємо. Прийняття проекту Податкового кодексу може закрити нас назавжди».

Якщо Ви бажаєте взяти участь в акції протесту - в цьому Вам допоможе член Організаційного комітету.

Телефон 0673823356, Олександр Супрунюк ;

Приходьте під стіни обласної державної адміністрації, щоб підтримати загальнонаціональну акцію!

Мільйони людей через урядовий Податковий кодекс залишаться без роботи та засобів для існування!

Ми хочемо чесно і легально працювати на користь своєї країни та мати можливість заробляти для своїх родин!

Тільки разом ми переможемо!

 

Оргкомітет

Президенту України

Верховній Раді України

Прем’єр – міністру України

Звернення

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України, Конфедерація незалежних профспілок України та Громадянський рух «Відсіч» заявляють:

прийняття Податкового кодексу та Трудового кодексу України – непродуманих, нашвидкуруч підготованих документів в інтересах виключно великого бізнесу - неприпустиме, тому що позбавляє мільйони громадян можливості чесно й легально заробляти собі на життя, ставить під загрозу свободу підприємницької діяльності, призводить до знищення середнього класу, як основи незалежної, демократичної і потужної держави, руйнує наше конституційне право на працю.

Некомпетентна влада, яка не в змозі змінити на краще ситуацію в економіці країни, вирішила залатати свої прорахунки кредитами Міжнародного валютного фонду, загнавши у боргову кабалу нас і наших нащадків, а кошти для повернення кредитів віднайти за рахунок пограбування підприємців, що в перспективі призведе до знищення вітчизняного бізнесу, зменшення конкуренції, підвищення цін та зростання безробіття.

Ми вважаємо, що суттєво покращити обидва кодекси шляхом мінімальних поправок неможливо, а тому виступаємо проти будь-яких угод з можновладцями, які пропонують вирішення лише окремих проблем, створюваних Податковим і Трудовим кодексами. Єдиною угодою між нами і владою може бути Меморандум про зняття з розгляду Верховною Радою України існуючих проектів Податкового і Трудового кодексів та розробка нових за участі представників вітчизняного малого і середнього бізнесу, незалежних спеціалістів та профспілок.

Досвід всіх успішних країн показує, що при сприятливій економічній політиці, коли податки будуть адекватними і прозорими, їх зможуть платити всі, а вітчизняний бізнес буде здатний за короткий час забезпечити достатні й стабільні надходження до бюджету, створення необхідної кількості робочих місць, достойну зарплату найманим працівникам та пенсії нашим батькам.

Ми вимагаємо відмінити додаткові платежі до Пенсійного фонду, обмежити розрив між мінімальною та максимальною пенсією у 4-5 разів та перейти до реальної пенсійної реформи.

Ми вимагаємо непідписання Генеральної угоди між роботодавцями, профспілками та Урядом, неприйняття урядового проекту Закону України «Про соціальне партнерство» в існуючому на сьогодні вигляді, оскільки в разі їх проходження профспілки України позбуваються можливості адекватно впливати на процеси взаємодії Уряду, роботодавців та працівників.

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу, Конфедерація незалежних профспілок та Громадянський рух «Відсіч» вирішили, продовжуючи безстрокову акцію протесту, започатковану 23 вересня 2010 р., спільно провести мітинг на Майдані Незалежності 16 листопада 2010 року о 9-00 та ухвалити резолюцію щодо неприпустимості прийняття законопроектів, які ставлять на коліна Український народ.

У випадку, якщо Податковий і Трудовий кодекс будуть прийняті Верховною Радою України, ми готові розпочати акції громадської непокори шляхом організації страйків та протестів з вимогою не підписувати ці документи, а також розпочати серед населення широку роз’яснювальну кампанію щодо політики тих, хто проголосує за ці кодекси та підпише їх.

Асамблея громадських організацій малого і середнього бізнесу, Конфедерація незалежних профспілок України, Громадянський рух «Відсіч»