Львівські підприємці хочуть подавати електронну звітність податковій без посередників

Як повідомило ZAXID.NET, 25 листопада під час засідання координаційної ради при голові Львівської обласної адміністрації з питань підприємництва вирішено скерувати листа до Кабінету міністрів, Держкомпідприємництва, Антимонопольного комітету та ДПА України з застереженням зберегти можливість електронну звітність в органи ДПА без послуг посередників.

Член Комітету підприємців Львівщини Юрій Сендецький повідомив: «КПЛ сприяла запровадженню електронної звітності у ДПА на Львівщині. Зараз близько 2 тис. підприємців користуються цим. Проте 28 жовтня 2009 року з’явився лист-роз’яснення ДПА України про те, що електронну звітність потрібно передавати за посередництвом приватних фірм. Вартість реєстрації у них на рік коштує 960 грн, а ще треба придбати електронні ключі».

За його інформацією, підприємницькі організації звернулися до ДПА у львівській області з вимогою відновити можливість здавати електронну звітність у податкові органи на пряму. ДПА у Львівській області робило відповідне звернення до ДПА України. За словами М.Князевича, були звернення й з інших областей. Тому ДПА України дозволило здавати звітність на пряму.

Члени ради домовилися підготувати лист до уповноважених органів з застереженням на майбутнє зберегти можливість електронну звітність в органи ДПА без послуг посередників.