rss
З 28 по 30 червня відбувся триденний установчий форум Мережі Місцевих Вільних Політиків. | Печать |
Новини
02.07.2014 05:51

Ініціаторами та організаторами заходу виступили Центр громадянських ініціатив та Фонд Фрідріха Науманна за Свободу.

 

«Учасники форуму проходили ретельний відбір, на одне місце було дві людини» –  заявили організатори заходу. Всі вони люди з активною громадянською позицією, представники громадських організацій, місцеві депутати з різних регіонів України та представники ЗМІ.

 

На форумі учасники обговорили актуальні питання місцевого значення, адміністративну реформу, децентралізацію та принцип субсидіарності.

  

Мета створення мережі – об’єднати місцевих політиків та громадських діячів ліберальних поглядів для подальшої ефективної роботи на місцях. Створення просвітницького ресурсу, який буде постійно доповнюватись учасниками, їх досвідом.

Мережа має включати в себе просвітницьку діяльність, накопичувати багаж позитивного досвіду та знань, прикладами вирішення питань на місцевому рівні. Цим ресурсом можуть користуватись всі учасники мережі. Мережа передбачає зворотній зв’язок. Кожен хто приєднується вже є експортом в певній сфері та є носієм певного досвіду, який можна використати в іншому регіоні. Реалізований проект в одному місті – може бути реалізований в іншому за таким самим алгоритмом.

 

Форуми мають відбуватись регулярно, раз в квартал. Учасники мережі планують активно брати участь в період між форумами, а на самих форумах –координувати діяльність з самих рейтингових проблем місцевого рівня та обговорювати шляхи їх вирішення.

Серед промов на форумі слід виділити яскравий виступ колишнього керуючого справами фракції Вільної Демократичної Партії (FDP) у Бундестазі та бургомістра Бремергафена Манфреда Ріхтера, який поділився своїм досвідом політичної діяльності.

 

Наприкінці Форуму пройшло обговорення маніфесту, який буде зрозумілим для вільних людей, слугуватиме об’єднуючим елементом для місцевих політиків, журналістів та громадських діячів. Остаточну редакцію маніфесту Мережі Місцевих Вільних Політиків «Країна Ліберальна» опублікує найближчими днями.

 

 

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить