Тернопільська міська рада знайшла заледве не основну проблему міста. Це «складність співпраці міських чиновників з тернополянами, причиною чого є відсутність єдиного місця, де б мешканці міста могли швидко та комфортно вирішувати свої буденні проблеми». Вирішити цю проблему можна, звичайно, виключно побудовою нової мерії. А вгадайте де потрібно побудувати нову ратушу? Правильно – в парку. Взагалі то складається враження, що в Україні є якісь таємні будівельні норми, які забороняють будувати не в парковій зоні.

Взагалі то це тільки проект, і, можливо, все би обійшлося, якби за місяць до того Міська рада не вирішила іншу нагальну проблему міста – купівлю нового авто для міського голови. Ви не повірите, але в 2013 році мер європейського міста змушений був їздити на якійсь Шкоді Октавія, Ви не повірите, аж 2007 року випуску, що, звичайно, надзвичайно негативно відбивалося на іміджі міста. Саме тому і було прийнято рішення про придбання для мера нового авто Форд Мондео вартістю 215 тис. грн.

Але от біда – не можна органам влади купувати нові авто. Разом з тим, для чого існують заборони, як не для того, щоб їх обходити. Отже Тернопільська влада робить хід конем – міська рада робить внесок в статутний фонд комунального підприємства КП «Міськавтотранс», комунальне підприємство купує автомобіль і передає його в користування міській раді. Все геніальне просте, чи не так – все законно, мер з новим авто, от тільки громада міста чомусь незадоволена.