Маразми тернопільської влади

Автор: Б. Либерал

Віталій Беднарчук

Мер Тернополя - свободівець Сергій Надал вирішив не відставати від Миколи Азарова, і також включитися в боротьбу за наповнення бюджету. Як завжди в Україні, замість того, щоб лібералізувати умови ведення бізнесу і простимулювати ведення підприємницької діяльності, мер придумав прямо протилежне.

Отож, всім мерам на замітку:

"На отримання дозволів та погоджень міськради з наступного тижня можуть сподіватися ті суб'єкти підприємницької діяльності, які платять своїм працівникам в середньому 2100 гривень щомісяця.

Міський голова Тернополя Сергій Надал підписав протокольне доручення, згідно з яким дозволи та погодження міська рада надаватиме суб'єктам підприємницької діяльності лише у випадку, коли середня заробітна плата у них складає 2100 гривень. Тобто для того, щоб взяти в оренду комунальне приміщення, отримати погодження містобудівних умов чи отримати який-небудь інший дозвіл, представники бізнесу повинні декларувати високий рівень заробітної плати.

У нас стоїть завдання до кінця року довести середню заробітну плату по Тернополю до 2100 гривень, - повідомив у середу під час засідання виконкому міський голова Сергій Надал.

За словами мера, ця цифра передбачена програмою соціально-економічного розвитку міста. Зараз середня заробітна плата у Тернополі складає 1800 гривень.

Ми не говоримо відразу про три тисячі, - зазначив Сергій Надал. - Пропонуємо поступово збільшувати зарплати. Представники бізнесу, які хочуть тісно співпрацювати з міськрадою, повинні розуміти, що зарплату треба легалізовувати.

Підприємцям, які звертаються у міську раду, пред'являти довідку про середню заробітну плату не потрібно. Усю необхідну інформацію міська рада отримуватиме з податкової.

Це нововведення буде діяти уже з наступного тижня. Але тим, хто вже раніше

отримав дозволи, розслаблятися не варто.

У середу, 7 вересня, виконавчий комітет міськради погодив нічний режим роботи для кількох закладів торгівлі. Сергій Надал доручив начальнику управління торгівлі Василю Хомінцю через місяць проконтролювати середньомісячну зарплату у цих закладах.

Якщо зарплата буде нижчою, ніж 2100, тоді ми можемо відмінити своє рішення про нічний режим роботи, - пригрозив мер."