Практично всі депутати парламентської фракції "Опозиційний блок", які були депутатами в 2011 році голосували за пенсійну реформу.
27 листопада 2014 року представник Фракції Політичної партії "Опозиційний блок" в новій Верховній Раді Наталія Королевська заявила, що їхня фракція зареєструвала вісім соціальних законопроектів, серед яких і законопроект щодо скасування так званої "Пенсійної реформи" (Закон України № 3668-VI "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи").

"У тій складній економічній ситуації, яка сьогодні в Україні, вкрай важливо захистити людей, забезпечити їм соціальний захист. Ми дотрималися своєї обіцянки і вже зареєстрували в парламенті 8 законопроектів. Це напрацювання, які ми презентували ще до парламентських виборів", - сказала вона

У фракцію "Опозиційний блок" увійшло 40 депутатів, 11 з яких були депутатами попереднього скликання і, відповідно, голосували за законопроект про пенсійну реформу (поіменне голосування тут) .

І ось що цікаво - 10 з 11 депутатів голосували "за" реформу, відміни якої зараз вимагають. Це Бахтеєва Тетяна Дмитрівна, Білий Олексій Петрович, Воропаєв Юрій Миколайович, Звягільський Юхим Леонідович, Льовочкіна Юлія Володимирівна, Мирний Іван Миколайович, Мірошниченко Юрій Романович, Мороко Юрій Миколайович, Омельянович Денис Сергійович, Шпенов Дмитро Юрійович. Всі ці депутати на той момент представляли "Партію регіонів". Ще два представники "Опозиційного блоку" (Бойко Юрій Анатолійович та Колєсніков Дмитро Валерійович) в 2011 році були міністрами Кабінету міністрів, який і був автором законопроекту.

Єдиним депутатом який (а точніше яка), за досить цікавим збігом обставин послідовно (як мінімум по документах) виступає проти Пенсійної реформи є сама Королевська, яка, щоправда в 2011 році представляла Фракцію "Блок Юлії Тимошенко- "Батьківщина".

Факт розвороту поглядів на 180 градусів одразу 12 чоловік лише зайвий раз доводить, що ці люди думають лише про політичні дивіденди, що можна заробити на популізмі, а аж ніяк не про благо України.

Віталій Беднарчук, Країна Ліберальна